25 september 2017: de 10e editie van Fondsevent

Op het breukvlak van Oud & Nieuw', de titel van de tiende editie van het Fondsevent die op 25 september plaats vond. In deze jubileumeditie werd in samenwerking met topsprekers en beleggingsexperts zowel teruggekeken op de afgelopen tien jaar als op het komende decennium.

In het plenaire gedeelte sprak hoogleraar economie Bas Jacobs over de gebeurtenissen sinds de kredietcrisis. Hoe zijn we uit de crisis gekomen en wat is de hypotheek op de toekomst van het door overheden en centrale banken gevoerde beleid van 'shock and awe'?

Aansluitend werd door serie-ondernemer Erik Hoekstra verteld hoe je van 'een crisis een kans maakt'. De voormalig topman van De telefoongids/De gouden gids, legde uit hoe in 2007 de bodem onder het verdienmodel van het bedrijf wegviel. En hoe hij in de crisis een kans zag en het bedrijf door een transitiemodel looste dat een nieuw klant- en verdienmodel opleverde en een nieuwe toekomst.

Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie en auteur van het boek 'Het maakbare brein', vertelde over de relatie tussen gedrag en het brein en hoe bedrijven en financiële instellingen de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen positief kunnen beïnvloeden. Een must voor adviseurs en vermogensbeheerders.

Maton Sonnemans, partner bij VODW vertelde meer over het gebruik van psychologie en emotie om het gedrag van klanten positief te beïnvloeden in tijden van verandering.

Tijdens break outs, gepresenteerd door de beleggingsspecialisten van 9 asset managers werden 9 beleggingsideeen uitgediept die in de speciale uitgave zijn te lezen.

De dag werd afgesloten met een keynote van de gelauwerde en door het publiek met een 9 beoordeelde spreker en trendwatcher Peter van der Wel. Hij sprak over revolutionaire, positieve veranderingen die in de wereld op stapel staan.   Hoe kunnen beleggers omgaan met deze veranderingen en welke kansen zijn er, door anders te kijken?  

Het dagvoorzitterschap van de tiende editie van het Fondsevent stond wederom onder leiding van Rens de Jong, die wordt beschouwd als één van de beste moderatoren van Nederland en altijd garant staat voor een inspirerende, levendige en humoristische dag.

Het Fondsevent is het grootste kennis- en netwerkevent voor de wholesalemarkt in Nederland en werd door bezoekers gewaardeerd met een zeer hoog, gemiddeld cijfer.

Lees hier de speciale editie '9 beleggingsideeen voor een uitdagende toekomst'