BlackRock

BlackRock: “Disruptie wordt nog vaak onderschat”
De toekomst krijgt vorm aan de hand van structurele en wereldwijde ontwikkelingen, niet specifiek in een of meer regio's of in een of meer sectoren. Dat uitgangspunt hanteren themabeleggers.
Lees verder >>>

 

BlackRock
BNPPAM

BNP Paribas AM: AI zet de beleggingsindustrie op scherp
Artifical intelligence (AI) is een populair beleggingsthema. De razendsnelle opkomst van AI verandert echter ook de beleggingsindustrie zelf. Vermogensbeheerders zullen hun investeringsprocessen anders gaan inrichten.
Lees verder >>>

 

GSAM

Goldman Sachs AM: "AI is slechts zo goed als de gegevens die je invoert"
De gestage opmars van artificial intelligence (AI), die een impact heeft op alle aspecten van onze economie, is de afgelopen jaren overduidelijk geworden. Het heeft een enorme impact op veel bedrijven en op vermogensbeheerders. "AI biedt veel mogelijkheden om gegevens bij te houden en te analyseren.
Lees verder >>>

 

OBAM

OBAM: 'AI verandert de regels van het spel'
De reuzesprongen die nu gemaakt worden op het gebied van Artificial Intelligence (AI) markeren de beginfase van een lange revolutie. 'Een revolutie met majeure impact op economieën en samenlevingen', stelt Sander Zondag, Chief Investment Officer van OBAM Investment Management.
Lees verder >>>

 

PGIM

PGIM: 'Vergroening moet op zoek naar de grote getallen'
Elektrische auto's, windmolens en zonnepanelen trekken de meeste aandacht van groene beleggers, maar de transitie naar een koolstofarme economie is op zijn minst even afhankelijk van de mate waarin traditionele sectoren en grote bedrijven in staat zijn broeikasgasemissies te vermijden. Dat stelt Raj Shant, client portfolio manager van PGIM Investments.
Lees verder >>>

 

Pictet

Pictet AM: Beleggen in technologie lijkt veelbelovend, al blijven onzekerheden bestaan
Technologische innovaties blijven zich aankondigen, met telkens weer nieuwe, spannende producten voor bedrijven en consumenten. In 2020 en 2021 leidde de - begrijpelijke - opwinding daarover tot een hausse in de waarderingen, die uiteindelijk in 2022, onder verslechterende macro-omstandigheden, uitmondde in een harde reset.
Lees verder >>>